Arctic Race of Norway i Vesterålen 2019

Årets trasé er lansert og Arctic Race of Norway kommer tilbake til Vesterålen i 2019. Verdens vakreste sykkelritt: Arctic Race of Norway er et internasjonalt etapperitt på sykkel, planlagt som et årlig arrangement langs norskekysten. Vi vil på våre sider ha oppdatert informasjon fra hele Vesterålen etter hvert som vi nærmer oss arrangementstart.

18.06.201413:25 visitvesteralen.no

Hver kommune som berøres av rittet har egne prosjektledere. Har dere spørsmål som er spesifikt for kommunene, ta kontakt med dem. Hadsel: Daniel Sowe, Sortland: Arne Osnes, Lødingen: Inger-Lise Dahl. Hver kommune har egne sider med informasjon. Rittet starter første dag i Å i Lofoten og går til Leknes. Dag 2 starter i Henningsvær og avsluttes i Svolvær. Dag 3 starter i Sortland og avsluttes i Hadsel. Siste dag starter i Lødingen og avsluttes i Narvik. 

Dette er et arrangement du bare ikke kan gå glipp av. 

Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway er et prosjekt om et internasjonalt sykkelritt som ASO (Amaury Sport Organisation) valgte å satse på etter et besøk i Nord-Norge. ASO er en kjent sportsarrangør for bl.a Tour de France. Arctic Race of Norway ble en realitet i 2013. ASO skal være med å arrangere sykkelrittet i årene fremover, i tillegg til at dem får de største TV-kanalene i verden til å sende rittet.

Diverse tall:

  • 180 kjøretøy følger rytterne hver dag, deriblant biler og varebiler for sykkellagene, arrangørbiler, motorsykler for TV-produksjonen og presse, m.m.
  • 2 charterfly organiseres av arrangørene for å transportere sykkellagene (ryttere, støtteapparat og utstyr) til og fra Norge før og etter rittet.
  • 2 spesialfly for å sikre gode TV- og radiosignaler under rittet.
  • Egne trailertransporter mellom Frankrike til Norge bringer materiell av topp kvalitet til rittet.
  • 4 helikoptre flyr over sykkelfeltet på hver etappe: ett helikopter for TV -produksjonen, ett for fotografer og ett for VIP-gjester.
  • 3.600 hotelldøgn bookes gjennom året for dem som jobber før, under og etter rittet.
  • Totalt jobber mer enn 1.200 personer med gjennomføringen, deriblant 220 i arrangørstaben, 240 fra sykkellagene og rundt 600 frivillige.
  •  Ferger benyttes også noen år for å transportere lagene og arrangørstab.

Arctic Race of Norway er verdens nordligste sykkelritt.
Les mer på letour.fr/arctic-race-of-norway

Facebook: facebook.com/ArcticRaceofNorway

ARN
Arctic Race of Norway
ASO
Arctic Race of Norway
ASO
Arctic Race of Norway