Nyksund og Fiskehistorie

Hvorfor er Nyksund så kjent? Hva er det som er så spesielt med bygninger og arkitekturen her? Hvorfor ble Nyksund forlatt, og hvem er menneskene som lever og bor her i dag? Hvorfor kan vi si at Holmvik Brygge er det eldste foretaket i fiskeværet?
Vi lærer om hvordan fiskerne fanget sin fisk hundre år tilbake i tid, og hvordan di gjør det i dag.

Lokal sightseeing

En guide tar dere med på en vandring, og forteller om Nyksunds utrolige historie,- og forklarer mer om Nyksund som det er i dag.
Vandringen ender opp der vi startet, - på bryggen til Holmvik Brygge. Her har vi bygd en kopi av et line- egne rom (egne-bu, rom der fiskerne klargjorde fiske- lina med agn). Det er her vi har vårt fiskemuseum.

Vi prøver å lage vår egen langline (tre en fiske-bit på kroken raskere enn dine venner!! Hvem vinner en hemmelig premie?

Vi lærer om hvordan fiskerne fanget sin fisk hundre år tilbake i tid, og hvordan di gjør det i dag.Visste du at det fins flere måter å tørke fisk på? At ikke all tørket fisk kalles tørrfisk? Kan du filetere fisk? La oss gjør det sammen!

Tilslutt skal vi smake på Vesterålens topp 5 spesialiteter, laget i vårt eget kjøkken, eller røyket av en av våre samarbeidspartnere.
I sommersesongen har vi åpent hver MANDAG, ONSDAG og FREDAG kl. 16:00. Forhåndsbestilling nødvendig. Min. 5 personer. Max. 20 personer. Varighet 1.5- 2 timer.

Aktiviteten kan forhåndsbestilles hele året.

Nyksund
8439 Myre

Telefon: +47 958 63 866
E-post: post@nyksund.com
Nettside: nyksund.com

Holmvik Brygge
Holmvik Brygge
Holmvik Brygge