Den Sorte Gryte Ysteri & Gårdsmat

Her på Den Sorte Gryte finner du roen, med dyrene nært innpå, – føler at tida går litt saktere og opplever med alle sanser; ser, hører, lukter, føler og smaker.

Gårdsopplevelse

Hoppende glade kje tar imot og her på gården kan alle som vil, gå tur med småkje i bånd. Nærkontakt med geitene, lokal osteproduksjon og vår unike gårdsrestaurant med utsikt ned til geitene i fjøset er bare noe av det du kan oppleve hos oss.

Ekte geitost i verdensklasse

I ysteriet lager vi hvit og brun geitost, prim, gomme, salatost, camembert, karamellpudding, ostekaker, og andre melkeprodukter fra rykende fersk melk. I World Cheese Awards 2018 vant vi Super Gold for vår «Sprø Nordlenning» og gull for «Brun Geitost».

Gårdsrestaurant

I gårdsrestauranten med nydelig utsikt over Vestfjorden finner du 45 sitteplasser. Vi tilrettelegger også for å kunne spise ute på tunet ved siden av dyrene våre, slik at du kan oppleve gårdslivet mens du nyter et velsmakende måltid. Vi serverer varmretter av lokale råvarer, til lunsj eller middag, dessert, kaffe og kaker. Menyen varierer etter sesong og råvarer.

Gården er tilrettelagt for gjester med funksjonsnedsettelse med heis til Gårdsrestauranten i andre etasje.

Gårdsbutikken har samme åpningstid som Gårdsrestauranten, og bugner av nylaget Brun Geitost og vellagret Hvit Geitost, bl.a. Sprek Nordlænding, Sprø Nordlænding, Frisk Bris og Karveost, Ostekaker, Karamellpudding, kjekjøtt, kjeskinn, og andre lokale varer. Fra gårdsbutikken er det vinduer inn i ysteriet, hvor brunosten kokes på flisfyrt grue i ei stor, sort jerngryte, herav navnet "Den Sorte Gryte".

Velkommen til en hyggelig opplevelse hos oss på Den Sorte gryte Ysteri & Gårdsmat!

- - -

Kontakt oss

Jorunn og Svein Magne Husjord
Vågehamn, 8412 Vestbygd

Telefon: 994 04 300 / 975 04 740
E-post: densortegryte@gmail.com 
Nettside: densortegryte.no

Den Sorte Gryte Ysteri & Gårdsmat
Geiter og matmor
Den Sorte Gryte Ysteri & Gårdsmat
Restauranten på Den Sorte Gryte