Vesterålen Skreifestival

Vesterålen Skreifestival i Øksnes feirer fiskerikulturen og alt det innebærer med musikk, mat og arrangementer for store og små.

13.februar til 18.februar
11.01.201714:48 Kjetil Paulsen

Vesterålen Skreifestival er 10 år i 2018 og er drevet av dugnadsinnsats fra enkeltpersoner, lag og foreninger med god støtte fra bedrifter i Øksnes og Sortland.

Vesterålen Skreifestival er en festival med aktiviteter for hele familien med årlige faste innslag fra tirsdag til søndag. Festivalen starter med "Den store skreimiddagen" på tirsdag og fortsetter deretter med Godpraten, Skreikonferanse, Kulinarisk aften, Workshop og matkurs, Familieforestillingen, Verdensmesterskap i Torsketungskjæring, Festaften til Skreiens pris og det hele avsluttes med kirkekonsert på søndag.

I forbindelse med 10 års jubileum så har vi fått med oss Gunnar Klo AS, Holmøy Maritime, Myre Fiskemottak, Normar Trading AS og Ståle Nilsen Seafood AS som hovedsponsorer i tillegg til mange andre gode støttespillere som gjør at vi har et program som vi er stolte av.

På Godpraten på onsdag 14. februar forteller Filmskaper Solveig Melkeraaen om den eventyrlige reisen for filmen Tungskjærerne.

Torsdag 15. februar har vi i samarbeid med Fiskeriparken AS fått Arne Hjeltnes og Tobias Evensen til å styre Skreikonferansen. På kvelden er det klart for Kulinarisk aften som ble utsolgt på rekordtid. Her vil Eivind Hellstrøm og Truls Svendsen - Truls alà Hellstrøm i samarbeid med Ringo Haupt fra Ekspedisjonen i Nyksund og matfag linja ved Sortland VGS lage en 4 retters middag.

Fredag 16. februar kjører vi matkurs både for barn og voksne. På årets Familieforestilling har vi fått artist Freddy Kalas, entertainer Gunnar Aamodt og tidligere GPJ–vinner Thea Kulseng som hoved artister, i tillegg til lokale innslag.

Lørdag 17. februar er det igjen klart for Verdensmesterskap i Torsketungeskjæring med Retroshow og kafè før kvelden avsluttes med festaften og en kjempebuffèt laget av Øksnes Fiskerkvinnelag, elever og lærer fra Matfaglinja ved Sortland VGS og Ringo Haupt fra Ekspedisjonen i Nyksund. Musikk med Larsen Spesial.

Søndag 18. februar er det Kirkekonsert med Halvdan Sivertsen med akkompagnatør Håvar Bendixen.

Les mer om festivalen skreifestival.no

Vesterålen Skreifestival
Vesterålen Skreifestival
Vesterålen Skreifestival
Vesterålen Skreifestival
Vesterålen Skreifestival