L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Uværshula på Årnesan

Sørøst på Langøya i Hadsel, nærmere bestemt nedre Holmsnes, ligger idylliske Årnesan. Dette er et populært turområde som byr på fine turopplevelser uansett årstid, vind eller vær. Med gruslagt sti langs fjæra hele veien frem til uværshula, er turområdet lett tilgjengelig for alle, også for sykkel og barnevogn. Dette er en lett fottur på cirka 1 km, som tar cirka 20 minutter fra parkeringsplassen.

Uværshuler
26.03.201812:59 Lisa Sollie

Veien mot uværshula går gjennom et variert og naturskjønt landskap alt fra skog og myr, til fjære og strender, hele tiden med god utsikt mot havet.

Når du kommer frem til en stor gresslette, er du fremme. Her står et skilt og en turmåls-postkasse. Gressletten er fin for alle typer ballspill og lek, og i skogkanten er det satt opp et klatregarn for barn. Mellom klippene og fjæresteinene, finnes både sandstrender og fjære, samt mye skjell og korallrester som byr på mye interessant og utforske både for liten og stor.

Ta med deg litt ved, her finnes flere steder man kan tenne opp bål, enten for kos, eller for å grille pølser. Dersom du ønsker å ta med engangsgrill, vær oppmerksom på å ta med deg all søppel og emballasje når du drar, da det ikke finnes avfallshåndtering på stedet.

Er været hustrig, er det ekstra koselig å søke ly i uværshula, fyre opp i ovnen, og se på bølgene som slår mot klippene.

For å komme til uværshula fortsetter du den lille stien fra gressletten og ut på enden av odden. Her ligger uværshula lunt til bak store kampesteiner, fint tilrettelagt med platting, benker og bålplass utenfor. Uværshula ligner en liten koselig hytte av tre, har gode store vinduer som slipper inn godt med lys, og har fantastisk utsikt mot havet.

Her inne er det benker og bord, og en liten hems. På bordet er det lagt frem en gjestebok, og flere lysestaker for små stearinlys finnes i hyllene. Har du med deg en liten kjele kan man også koke kaffe eller tevann oppå ovnen. Her kan det bli ganske lunt og koselig!

En kveldstur til Årnesan kan by på ganske så magiske opplevelser, både sommer som vinter.  
Å sitte ved bålet en sommerkveld og nyte midnattssolen farge himmelen i de nydeligste røde fargetoner, eller en stjerneklar vinterkveld der nordlyset danser over deg, vil helt sikkert gi deg minner for livet. Bare husk å ta med ved til oppvarming, stearinlys, noe godt å spise og drikke, varme klær, og ikke glem hodelykt hvis du skal ut på tur om vinteren.

Slik kommer du deg hit                                                                                          
Ta av ved Hadselbrua mot Sandnes. Kjør ca 6 km, forbi bygda Sandnes, og så følger du til høyre inn på FV885 mot Vik. Etter ca 1 km ser man Holmsnes kirkegård på høyre side, sving da av til parkeringsplassen på venstre side av veien.

Kjetil Paulsen
Kjetil Paulsen
Kjetil Paulsen