L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Opplev det vakre, stillheten, det særegne i Vesterålen

Dersom du ikke vil løpe opp på nærmeste fjelltopp, men nyte dagene i et rolig tempo, har Vesterålen mye å tilby også for deg

Strand
29.03.201712:09 Cathrine Wallstad Myhre

Strender i Vesterålen

Nyt dagen på de fineste strendene Vesterålen har å by på. Her kan du sole deg, grille, bade, nyte later dager, og tenne bål for å føle på en virkelig avslppende atmosfære.

Andøya

Bleik: Stranden strekker seg over 2,5 km, og er kanskje en av landets vakreste sandstrender. Går du videre kommer du til nabostranda Høyvika, her har du muligheten til å nyte dagen helt alene.  

Hovden: Ytterst mot storhavet finner du Malnesstranden, i det gamle fiskeværet Hovden.

Åsand: Nydelig hvit sandstrand som ligger gjemt fra vei og trafikk. Sol deg på stranden, eller hvil deg på blomsterenga like ved.

Øksnes

Stø: Skipssanden. Denne stranden ligger gjemt bak fjell og knauser, ca 15 min gange fra Stø Bobilcamp. Følg merket sti. Videre fra Skipssanden kan man gå til gapahuken på Enge, og rullesteinsfjæra.

Gisløy: Gisløystranda finner du på Gisløy, ca 10 minutters biltur fra Myre. Stranda har flere faisiliteter som f.eks utarbeidet parkeringsplass, servicebygg med toalett, oppholdsrom og omkledningsrom, bord og benker er satt opp i og rundt bygget, og i tillegg er det anlagt sandvolleyballbane på stranden. Dette er en tilrettelagt strand for alle aldersgrupper og funksjonshemmede, og den er gratis å bruke.

Les mer om fasilitetene her

Sortland

Sigerfjord: Sigerfjordstranda er et populært sted å samles på når godværsdagene glimter til i Vesterålen. Fine bademuligheter er det også.

Holm: Her finnes en strand med korallsand. Dersom du velger å bli utover kvelden, vil Holm være et fint sted for å se midnattsolen. 

Hadsel

Taen: Populært utfartssted med mulighet for bading, vandring og fisking.

Hersandvollen: Lang sandstrand rett utenfor Melbu med fine bademuligheter.

Les mer om strendene i Vesterålen (egen artikkel kommer)

Marten Bril
Ian Robins