L

Har du spørsmål?

send mail til 
turistinfo@vestreg.no,
eller ring tlf 
+47 76 11 14 80

w

Familie Bonanza

Vesterålen er et mekka for vandring og naturaktiviteter for hele familien.

Familieferie I Vesterålen?
12.08.201610:51 Cathrine Wallstad Myhre
Romskipet Aurora

For barn og unge som er interessert i romfart, astronauter og teknologi kan et besøk på lærings og opplevelsessenteret Romskipet Aurora på Andenes være mitt i blinken. Dra på et virtuelt oppdrag ut i rommet, lær hvordan isbreer har formet landskapet i en digital sandkasse og skyt opp din egenbygde papir-rakett med mer.

Akvakultur i Vesterålen

Akvakultur i Vesterålen gir store og små muligheten til å få et unikt innblikk i produksjon av laks og ørret gjennom et besøk ved ekte oppdrettsanlegg. Opplevelsesenteret byr også på en flott utstilling om oppdrettsnæringense historie fra pionertiden til i dag.  Det er også mulig å smake og å kjøpe røyket laks og ørret på anlegget.

Familievennlige vandreturer

Vesterålen har over 150 merkede vandreturer og mange av disse er familievennlige. Finn turmål på TellTur.no og ut.no eller få inspirasjon her. Turistinformasjonene på Sortland og på Andenes kan også bidra med flere forslag tilpasset deres ønsker med tanke på lengde og vanskelighetsgrad.

Uværshula

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» sier vi her i nord, og Uværshula på vestsiden av Hadseløya er et bevis på dette. Når stormen raser som verst kan hele famiien samles i den kjente steinhytta nede ved havet og se stormen treffe glassvinduene. Ta med medpakke og termos på denne opplevelsen. Les mer om uværshula her

Sykkel i Vesterålen

Vesterålen er Norge i miniatyr, og det er få måter å oppleve regionen på som er bedre enn på sykkel. Nært hav, strand og familievennlig fjelltopper går 6 sykkelruter i regionen. Lei sykkel fra Corner Sport AS på Stokmarknes og sett av gårde på et familieeventyr på to hjul! Les mer om sykkel her.

Gårdsbesøk

For et landlig møte med dyr og gårdskultur anbefales Marthahaugen Gård på Sortland, Nordtun Gård på vestsiden av Andøy og Alveland på østsiden av Andøya. På Marthahaugen får man hilse på både geiter og villsau. På Nordtun gård kan man møte lamaer og smake på deres lokalproduserte oster. Alveland er kjent for sine hjemmelagede såper og gårdscafè.

Inga Sami-Siida

Samisk kultur har en sterk historie i Nord-Norge.  I Vesterålen kan du besøke Laila Inga og familien hennes for en lærerik og gøyalt møte med både reinsdyr og samisk kultur. Lær å joike, mat reinsdyr og smak på tørket reinsdyrkjøtt mens Laila forteller om den samiske historien i regionen.

Nord-Norges lengste Sandstrand

På vest-siden av Andøya, ca. 10 minutters kjøring sør for Andenes, ligger den over to kilometer lange Bleikstranda. Her er det mye plass for sandslott, løping og lek. Vi har også mange andre strender i regionen som passer perfekt for en sommerdag.

Safari og Fisketur

Både store og små kan være på både hvalsafari, fisketur og natursafari uansett årstid. Se hvalen dykke ned i dypet, lundefuglen og ørna jakte, fisk din helt egen torsk eller smak på din hjemmkokte laks etter en velykket ettermiddag med elvefiske. Se mer her.

Hurtigrutens Museum

På en regnværsdag kan det være moro for både store og små å utforske gamle M/F Finnmarken, verdens største museumsgjenstand som ligger på land på Stokmarknes. Stokmarknes er Hurtigrutens fødeplass og Hurtigrutemuseet viser fram historiske objekter og forteller historien om Hurtigruten fra den første turen i 1893 til i dag. Museum Nord har også flere andre museer i regionen.

Vinteraktiviteter

Besøker dere Vesterålen på vinterstid kan dere både gå på ski, truger, delta på både vinterfiske og hvalsafari med både spermhval og spekkhugger. Vesterålen har milevis med tilrettelagte skispor og lysløyper i de forskjellige kommunene. Et besøk hos Inga Sami-Siida er også gøy for hele familien. Se flere vinteraktiviteter her.

NAROM
Kine Johnsen /Akvakultur I Vesterålen
Inga Sami Siida
Bjørn Eide
Marten Bril