Punk-kokker markedsfører Vesterålen

Rett før påske hadde Vesterålen besøk av FOODBOOM. FOODBOOM er tyske punk-kokker som kombinerer reise og mat. De reiser verden rundt for å oppleve den kulinariske verdenen når det kommer til mat. Nå har de vært i Nord-Norge for å presentere nordnorsk mat.
Dette er en tur som blir gjennomført i et samarbeid med Den Norske ambassaden i Berlin, Norges Sjømatråd, Innovasjon Norge, Nordnorsk Reiseliv, Visit Vesterålen og næringen lokalt.

Publisert 05.04.2018

FOODBOOM er profesjonelle kokker, matstylister og ernæringseksperter. De er en ny generasjons oppstart, og har blitt det raskest voksende matmediahuset i Europa med en enestående rekkevidde på flere kanaler.

  • Mer enn 1 million følgere i sosiale medier
  • Mer enn 80 millioner touchpoints
  • Når mer enn 20 millioner hver måned
  • Mer enn 15 millioner videovisninger
  • FOODBOOM magasin med en sirkulasjon på 100 000

FOODBOOM møter autentiske folk og mat verden rundt. De vil skape noe nytt mellom alle kulinariske grenser – de vil høre historiene bak menneskene de møter, vise frem destinasjonen de kommer fra og lage mat sammen med lokale folk.

På reisen i Vesterålen møtte de blant annet  Laila og Arild på Inga Sami Siida, Svein Ditlefsen med MS Sjøblomsten, Vidar Carlsen på Sea Safari Øksnes og Ssemjon Gerlitz på Holmvik Brygge.

På Sami Siidaen ble det laget forskjellige tradisjonelle matretter av reinslakt. Her fikk de et møte med den samiske kulturen og høre den samiske historien, og samtidig se hvordan det mer moderne livet har blitt. Med all reinen innenfor gjerdet, og matlaging sammen med Laila i gapahuken ved lavvoen, var stemningen til å ta og føle på.

I Øksnes sto ekte nordnorsk skreifiske på dagsordenen og teamet fikk være ute på storhavet i fantastisk vær. Et skreimåltid ble tilberedt da de kom tilbake til Nyksund. Her også fikk de høre historien om stedet – Nyksund, det gamle fiskeværet.

Ellen Kachel
Lisa Sollie
Ssemjon Gerlitz