Pressetur: FOODBOOM besøkte Vesterålen

Det tyske filmteamet til FOODBOOM besøkte Vesterålen 22.03.18-25.03.18. Teamet besøkte Inga Sami Siida for å lære om samisk matlaging og tradisjon, og dro deretter til Øksnes for å være med M/S Sjøblomsten på Skreifiske.

Publisert 26.03.18

To kokker og filmteamet fra den tyske mediasensasjonen FOODBOOM besøkte Vesterålen i forrige uke for å lage Arktisk mat og lære mer om norsk mattradisjon. Sammen med Laila og Arild Inga fikk de ved Inga Sami Siida  være med å partere rein, smake samisk tradisjonsmat og lage flere retter.

Etter en solrik dag dro de så videre til Nyksund der Ssemjon Gerlitz ved Holmvik Brygge tok imot dem. De neste dagene ble brukt ute på M/S Sjøblomsten med skreifiske og rundt om i Øksnes der de fikk lære mer om fiskeindustri og kystkultur. Filmteamet var strålende fornøyde. Sea Safari Øksnes bistod med RIB for filming av båten og transport. 

Presseturen ble arrangert av Den Norske Ambassade i Tyskland, Sjømatrådet, Innovasjon Norge og Nordnorsk Reiseliv. Visit Harstad og Visit Vesterålen var vertskap. 

Les mer om FOODBOOM i dokumentet til venstre.

FOODBOOM_Traveler_Introduction

Lisa Sollie